Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σούπερ Ζουμερό Devil Food Κεϊκ

ΥΛΙΚΑ

1 3/4 cup αλέυρι
2 cup ζάχαρη ( άσπρη ή καστανή )
3/4 cup κακάο
1/2 cup λιωμμένο βούτυρο
1 cup ζεστό καφέ
1 cup γάλα + 1 κ.σ. ξύδι ( αλλίως 1 sour cream )
2 αυγά
1 1/2 κ.γ. σόδα
3/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια αμπούλα ή λίγο υγρή   

 tips ... Αν δεν θέλετε να βάλετε καφέ ,αντικαταστήστε με χλιαρό νερό... απλά να το ξέρετε οτι δεν είναι το ίδιο γευστικό γιατί ο καφές αναδεικνύει το κακάο .... επίσης το λιωμένο βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό λάδι. Απλά το λέω...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Το μίγμα γίνετε γρήγορα είτε με μιξερ , είτε και με το χέρι έυκολα!. Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε το γάλα , το μετράμε και του ρίχνουμε το ξύδι, το ανακατέυουμε και το αφήνουμε στην άκρη για να ''κόψει'' και να είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Στο κάδο του μιξερ ή σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά.. αλέυρι , κακάο, σόδα, βανίλια, αλάτι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατέυω λίγο με το χέρι. Μετά απλά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα με την σειρά... αυγά, βούτυρο, γάλα με ξύδι και τέλος τον καφέ , με ένα γερό ανακάτεμα είναι έτοιμο. Αρκεί το μίγμα μας να είναι λείο , χωρίς σβόλους.Το ρίχνουμε σε βουτυρομένη-αλευρομένη φόρμα ή μακρόστενη ή του κέϊκ ή στρογγυλή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175*C  για 35 λεπτά περίπου, αέρα .


 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Το τρώμε σκέτο - ΚΟΛΑΣΗ  ή ζεστό με παγωτό. Γίνεται τέλεια βάση και για τούρτα , παστάκια ή cupcakes!!! 
 Εγώ πέρυσι και φέτος το έκανα τούρτα για τα γενέθλια της μητέρας μου και παστάκια... και γενικά σε κάθε περίσταση με διαφορετικούς τρόπους, ο κόσμος το ζητούσε!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου