Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Τρυφερό παραδοσιακό μοσχαράκι κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαράκι από σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε λεπτά φιλετάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1-2 καρότα χοντροκομμένα
1 πρασάκι το άσπρο μέρος χοντροκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι , πιπέρι 
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης αν θέλουμε και έχουμε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτηράκι λάδι και τοποθετούμε στρωτά τα κομμάτια του κρέατος. Χωρίς να είναι ζεστή η κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι , το καρότο και το πράσο. Ανάβουμε το μάτι - εστία και αρχίζουμε το μαγείρεμα του κρέατος. Στην αρχή το γυρνάμε μόλις πάρει ελαφρύ χρώμα η κάτω πλευρά. Ρίχνουμε και την δάφνη αν θέλουμε το άρωμα της. Σβήνουμε με το κρασί , σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρέυουμε σε χαμηλή προς μέτρια ένταση για κανα 2ωρο 1 1/2 ώρα. Να το δούμε ότι λιώνει με το πιρούνι και έχει μελώσει με λίγα ζουμάκια. Το συνοδέυουμε με πουρέ ή ρύζι.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου