Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τηγανιά Κοτόπουλου με μανιτάρια.

ΥΛΙΚΑ

500γρ κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκιές ή λωρίδες (αν θέλετε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο που είναι πολύ μαλακό)
3-4 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε χοντρές φέτες  ή κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι - θυμάρι 
κύμινο
λίγο σκόρδο ( 1-2 σκελίδες ή λίγο σκόνη)
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μουστάρδα
 1/2 - 1 κρασοπότηρο νερό (αν θέλετε και κρασί αντί αυτού )

υλικά για 4 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι ένα φαγητό απλό αλλά νόστημο και χωρίς πολλά υλικά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια που τα έχουμε καρυκέυσει από την αρχή αν θέλουμε. Τα σωτάρουμε χωρίς πολλά λάδια , να καβουρδιστούν καλά, άμα χρειάζεται προσθέτουμε και εξτρα καρυκέυματα . Προσθέτουμε την μουστάρδα και ρίχνουμε και ελάχιστο νερό και τ΄αφήνουμε μέχρι να σωθεί όλο το νερό και να έχει γλασαριστεί. Αμα το θέλουμε πιό δεμένο και με σαλτσούλα προτείνω να αλευρώσουμε το κοτόπουλο πριν το σωτάρισμα έτσι ώστε όταν ρίξουμε τη μουστάρδα και το λιγο νερό να δέσει κα να κάνει πιο πολύ σάλτσα. Έτοιμο!

 
 tips ... 
Σερβίρεται με πουρέ, ρύζι ή και πατάτες τηγανητές....  
Όπως προ -είπα μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με κρασί , είναι πολύ ωραίο έτσι... εγώ δεν έβαλα γιατί δοκίμασε και το μωρό μου και είναι μικρό... εγώ εδώ σώταρα και λίγα κολοκύθια για να έχουμε και λίγο λαχανικό μαζί....



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου