Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μεξικάνικο : Τορτίγιες γεμιστές με Τσίλι κον Καρνε (chilli con carne)

ΥΛΙΚΑ

υλικά για 8 ατομικές τορτίγιες
400γρ μοσχαράκι χωρίς κόκαλο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια  ή μοσχαρίσιος κιμάς περασμένος μία φορά.
1 κρεμμύδι κομμένο ''ζαράκια''
1 χούφτα καλαμπόκι
1 ντομάτα κομμένη ''ζαράκια''
1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινι ή πορτοκαλί όλες κομμένες ''ζαράκια''
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας ξεπλυμμένα κόκκινα φασόλια κονσέρβας
1 κουταλιά της σούπας τάκο μιχ ( έτοιμο μιχ μπαχαρικών )
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 κ.γ  πάπρικα 
σκόνη τσίλι ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε 
λίγο κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλικομμένο
αν θέλετε 1/2 κ.γ σκόνη σκόρδο και αλάτι κατα βούληση ( εγώ δεν βάζω αλάτι... το αποφέυγω ) 

1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες για το τέλος 
σαλάτα μαρούλι ή ανάμικτη
τυρί τσένταρ τριμμένο για από πάνω αν θέλετε εχτρα.

8 φύλλα τορτίγιας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ξεκινάτε να σωτάρετε το κρεμμύδι , με το κρέας και όλα τα μπαχαρικά. Διαδοχικά ρίχνουμε και την ντομάτα. Μόλις δούμε ότι έχει ψηθεί το κρέας του προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, τα φασόλια και τον μαϊντανό. Ανακατέυουμε μια φορά και είναι έτοιμο. Τα λαχανικά τα ρίχνουμε προς το τέλος για να μείνουν ζωντανα - τραγανά και να μην γίνουν ''νιανια'' μεχρι να ψηθεί το κρέας. Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε ελαφρά τις τορτίγιες στεγνές αλάδωτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή και τοστιέρα, προσοχή μόνο να μην ξεραθούν. Τις γεμίζουμε με λίγο σαλάτα για να έχει ενδιαφέρον, λίγο από το αβοκάντο και από το τσίλι κον κάρνε. Τις τυλίγουμε σαν φάκελο ή ρολό και είναι έτοιμες.  






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου