Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Γεμιστά Φούρνου

ΥΛΙΚΑ

Για ένα μεσαίο ταψί 3 ντομάτες, 3 πιπεριές , 3 κολοκύθια ( αρκετά μεγάλα για γεμιστά )
500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1 - 1 1/2 χούφτα ρύζι μπασμάτι
τις σάρκες από τις ντομάτες και τα κολοκύθια που αδειάσαμε κομμένα ψιλά ή στο μπλέντερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι κομμένο μαϊντανό και άνιθο
λίγο δυόσμο
αλάτι - πιπέρι
κύμινο 
ελαιόλαδο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίξτε τα γεμιστά, κόψτε ένα μικρό καπάκι από τις ντομάτες και τα κολοκύθια και αδειάστε τα από την ψύχα τους. Πασπαλίστε λίγο κρυσταλική ζάχαρη μέσα στις ντομάτες. Κόψτε καπάκια και στις πιπιριές. Πέράστε στο μπλεντερ την ψύχα από τα λαχανικά και το κρεμμύδι, ή ψιλοκόψτε τα. Ψιλοκόψτε και τα μυρωδικά. Όλα τα υλικά αναμίξτε τα με τον κιμά , βάλτε και λίγο λάδι. Πρέπει να είναι ζουμερός για να έχει υγρά και να φουσκώσει το ρύζι. Μην τα παραγεμίσετε τα λαχανικά. Τοποθετήστε τα στο ταψί περιχυμένα με λιγο λάδι και λίγο νερό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 190*C μέχρι να δούμε οτι έχει ψηθεί και το ρύζι....

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε και την Συνταγή για Ντολμαδάκια και τα Γεμιστά να τα κάνετε και στην κατσαρόλα αντί για τον φούρνο ή να κάνετε και την ίδια γέμιση .... δείτε εδώ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Εμένα τα λαχανικά μου είναι από κήπο και έχουν ακανόνιστο σχήμα .....


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου