Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση - κέϊκ
5 αυγά 
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλέυρι
1κ.γ μπέικιν παουντερ
βανίλια

Για ένα μεσαίο ταψί 4-5 μήλα κόκκινα
250γρ βούτυρο
καστανή ζάχαρη + άχνη μιξ 1 κούπα
κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μιξερ βάζουμε να χτυπηθούν τ' αυγά με την ζάχαρη , πολύ καλά , το μίγμα να γίνει άσπρο. Βάζουμε την βανίλια και το αλέυρι με το μπεικιν  κοσκινισμένα στο μίγμα και τα ανακατέυουμε καλύτερα με το χέρι με σπάτουλα, πολύ απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο ταψί μας βάζουμε το βούτυρο όπως είναι και το  τοποθετούμε στο φούρνο που προθερμένεται  για να λιώσει . Το βγάζουμε από το φούρνο και του ρίχνουμε την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατέυουμε να απλωθεί παντού η κανέλα και η ζάχαρη με το βούτυρο στο πάτο του ταψιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού. Περιχύνουμε με το μίγμα της βάσης - κέϊκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 1 - 1 1/2 ώρα ανάλογα  το φούρνο. Μόλις το ξεφουρνίσουμε το αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο ή ταψί , το κάνουμε αυτό για τρέξει η καραμέλα σάλτσα που δημιουργήθηκε με το ψήσιμο και να κάνει ζουμερό το κέϊκ μας. Είναι έτοιμο.

 tips ... 
 Αμα το σκέυος σας είναι πολύ βαθύ και σας αρέσει να έχει το γλυκό πιο πολύ κέϊκ από κάτω κάντε διπλή δόση μίγματος για την ίδια ποσότητα μήλων και το γλυκό θα γίνει πιο ψηλό και φουσκωτό.
Αμα δείτε ότι πέρνει γρήγορα από πάνω χρώμα , καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο!!
Φωτό από τετράγωνο και στρογγυλό ταψί...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 Εδώ σερβιρισμένο με παγωτό...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου