Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Γρήγορη τουρτίτσα με Φράουλες

ΥΛΙΚΑ

για το παντεσπάνι
5 αυγά
125γρ ζάχαρη
125γρ αλέυρι
αν το θέλετε σοκολατένιο προσθέτετε 30γρ κακάο

για τις φράουλες
1 μεγάλο κεσέ φράουλες
1/2 με 1 κούπα ζάχαρη 
λίγη βανίλια υγρή ή 1 λοβό  

κρέμα ζαχαροπλαστικής ,που την έχουμε ξανακάνει ή σαντιγή   


ΕΚΤΕΛΑΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μιξερ προτιμότερο μέχρι να γίνουν ένας άσπρος αφρός, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλέυρι με απαλές κινήσεις. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολα για ευκολία
στους 180* C για 12 -15 λεπτά. Αν θέλουμε κόβουμε στρογγυλούς πάτους ή από μιας αρχής δίνουμε σχήμα στρογγυλό με τσέρκι. Ακολούθως πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες ,τις πολύ μεγάλες τις κόβουμε στη μέση . Σε αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία και πάνω που αρχίζει να γίνεται καραμέλα ρίχνουμε τις φράουλες, Ανακατέυουμε για λίγο μέχρι να πήξει ελαφρός. Ριχνουμε την βανίλια. Πριν χρησιμοποιήσουμε τις φράουλες πρέπει να κρυώσουν.
Ακολουθούμε και στρώνουμε το γλυκό, παντεσπάνι, κρέμα, φράουλες, παντεσπάνι, κρέμα , φράουλες κτλ.... στολίζουμε απλά με εξτρα φράουλες ή λιωμμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, μερέντα ή ότι θέλουμε!!! Αμα δεν θέλουμε παντεσπάνι το κάνουμε και με pancakes για πάτους!!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου