Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μπεζέδες και Μαρέγκες

ΥΛΙΚΑ

100γρ ασπράδια αυγού
100γρ κρυσταλική ζάχαρη
100γρ άχνη

Αυτή η ποσότητα βγάζει τουλάχιστον 6 ατομικά ''σάντουϊτς'' με μαρέγκες και 20-25 μινι μπεζεδάκια για κέρασμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Στον κάδο του μιξερ ανακατέυουμε τα ασπράδια με την κρυσταλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Κοσκινίζουμε την άχνη και την ενσωματώνουμε στην μαρέγκα με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Σε ταψί με λαδόκολα δημιουργούμε μικρά λεπτά δισκάκια για ατομικό γλυκό ή πολύ μικρές ροζέτες για τα κεράσματα μπεζέδες. Μπορούμε να κάνουμε και πιο μεγάλους πάτους και για οικογενειακό γλυκό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100*C για 1 ώρα και 45 λεπτά - 2 ώρες. Πρέπει να είναι άσπρες οι μαρέγκες όταν τις ξεφουρνίσουμε. Και συμβουλή άμα μείνουν μην τις αφήσετε στο ταψί στο φούρνο, μπορεί να υγρασιαστούν..

Για τους μικρούς μπεζέδες , πέρνουμε τα μικρά μαρεγκάκια και τους βάζουμε λίγη γκαναζ  άγλυκη .... την έχουμε ξαναπεί, αλλα προτείνω να την κάνουμε απλά ίση ποσότητα κουβερτούρα με ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος για να είναι πιο διακριτική. Τα κάνουμε σαν μινι σαντουϊτσάκια....







Για ατομικές πάβλοβες... βάζουμε ένα δίσκο κάτω , παγωτό ή σαντιγί και σάλτσα ά μαρμελάδα φράουλα.... εμείς βάλαμε παγωτό γιαούρτι και σπιτική μαρμελάδα φράουλα!





 Κάναμε και με παγωτό σοκολάτα και σιρόπι βύσσινο ... για ποικιλία!

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου