Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ροδακινόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για μία στρογγυλή φόρμα / ταψί διαμέτρου 26 ή 28 cm
1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1/2 κούπα καστανη ζάχαρη
λίγο κανέλα 2 κουταλίες της σούπας βούτυρο

5 αυγά 
1 ποτήρι αλέυρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλία μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στο μιξερ βάζουμε να χτυπηθούν τ' αυγά με την ζάχαρη , πολύ καλά , το μίγμα να γίνει άσπρο. Βάζουμε την βανίλια και το αλέυρι με το μπεικιν  κοσκινισμένα στο μίγμα και τα ανακατέυουμε καλύτερα με το χέρι με σπάτουλα, πολύ απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο ταψί μας βάζουμε το βούτυρο όπως είναι και το  τοποθετούμε στο φούρνο που προθερμένεται  για να λιώσει . Το βγάζουμε από το φούρνο και του ρίχνουμε την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατέυουμε να απλωθεί παντού η κανέλα και η ζάχαρη με το βούτυρο στο πάτο του ταψιού. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα στρώνουμε στον πάτο της φορμα/ταψί, τα έχουμε στραγγίξει πρώτα από τα ζουμιά τους. Περιχύνουμε με το μίγμα που φτιάξαμε, να καλυφτουν τα ροδάκινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 1 - 1 1/2 ώρα ανάλογα  το φούρνο. Μόλις το ξεφουρνίσουμε το αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο ή ταψί , το κάνουμε αυτό για τρέξει η καραμέλα σάλτσα που δημιουργήθηκε με το ψήσιμο και να κάνει ζουμερό το κέϊκ μας. Είναι έτοιμο.


 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου