Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σπιτικό Παγωτό - Βασική Συνταγή

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ''Ερμολ'' ή αντίστοιχο 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ ή μετρώντας την ίδια ποσότητα ( 370 -380 ml ) γάλα πλήρες
λίγο βανίλια υγρή 
και αν θέλετε μισό κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ , εγώ βάζω πάντως όταν το φτιάχνω!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή στο σπίτι είναι πολύ απλό, απλά ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζί και ακολουθώντας τις οδηγίες της μηχανής , ρίχνουμε το μίγμα και το παγωτό μας γίνεται. Άμα τώρα δεν έχουμε , ακολουθούμε τις παρακάτω απλές οδηγίες. Σε έμα μεγάλο μπόλ , κατα προτίμηση μεταλικό ή στο κάδο του μίξερ αφρατέυουμε και ανακατέυουμε πολύ καλά το ερμολ, να γίνει σαν σαντιγή. Του προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στην συνέχεια και το γάλα το εβαπορέ ή το πλήρες, χωρίς να σταματάει όμως το μίξερ να δουλέυει. Αν πάλι βάλουμε και τον καφέ για γέυση , τον ανακατέυουμε με το γάλα για να διαλυθεί. Μόλις καλό ανακατέψουμε το μίγμα και είναι αφράτο το τοποθετούμε στην κατάψυξη , όπως είναι με το μπόλ ή τον κάδο , εφόσων έχουμε χώρο. Για να μην δημιουργηθούν κρύσταλοι πάγου στο παγωτό και να γίνει πιο λείο, θα πρέπει να το ανακατέυουμε με το μιξερ ανα 1 ώρα και ξανά στην κατάψυξη. Αυτή την διαδικασία θα πρέπει να την κάνουμε τουλάχιστον 3-4 φορές. Όταν θα είναι έτοιμο μπορούμε να το βάλουμε και σε ένα τάπερ για να το αποθηκέυσουμε.

 
 tips ...  
Το σερβίρουμε με βύσσινο και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς
Αυτήν την βασική συνταγή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε και άλλες γέυσεις....
... με κακάο , κάποιο φρούτο κτλ.



 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου