Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500gr Αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και extra 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι )
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κούπα λάδι
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα κρασί κόκκινο ή ποτό (π.χ. κονιάκ) ή νερό
1 κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΑΣΗ

 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά (ποτό, λάδι, χυμός) , την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατέυουμε με το χτυπητήρι να γίνουν ένα μίγμα και να διαλυθεί ελαφρά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατέυουμε και βλέπουμε οτι το μίγμα μας αφρίζει. Τέλος προσθέτουμε το αλέυρι κοσκινισμένο. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή φόρμα του κέϊκ διαμέτρου 24 ή 26 cm για να ψηθεί όμορφα. Τη φόρμα πριν ρίξουμε το μίγμα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170-180 *C σε προθερμασμένο φούρνο.

tips....  μπορείτε να την αχνήσετε απο πάνω για ωραία εμφάνιση και extra γλύκα.




1 σχόλιο:

  1. παρακαλώ γραψτε μου την γνώμη σας όταν δοκιμάσετε τις συνταγές... μετράει πολύ...! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή