Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΣΠΡΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για μεσαίο pirex , 4-6 άτομα)

1 πακέτο Λαζάνια αυγού ( αυτά που θέλουν 20 λεπτά μαγείρεμα)
400 gr μοσχαρίσιο κιμά
5-6 μέτρια ασπρομανίταρα 
μερικές φέτες μπέικον
1/2 κρεμμύδι
400 ml κρέμα γάλακτος
δίαφορα κίτρινα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας
αλάτι
πιπέρι 
mix μπαχαρικών για μοσχάρι 
λίγο αλέυρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε λίγο λάδι ή βούτυρο σωτάρουμε το κρεμμύδι , το μπέικον (ψιλοκομμένα) , τα μανιτάρια σε φέτες και τον κιμά. Τον κιμά προσπαθούμε να τον σπάσουμε ανακατέυοντας. Ρίχνουμε και τα καρυκέυματα. Για να γίνουν τα λαζάνια  ζουμερά και να ψηθεί σωστά το μακαρόνι θέλουμε η γέμιση να έχει τα ζουμάκια της. Στο τέλος πριν προσθέσουμε στην γέμιση την μισή κρέμα γάλακτος πασπαλίζουμε και ανακατέυουμε με λίγο αλέυρι, αυτό θα ''δέσει'' τα υλικά της και θα κάνει σε συνδιασμό με την κρέμα την γέμιση πιο πλόυσια στην υφή. Οπως είπαμε παραπανω βάζουμε την μισή κρεμα στο μίγμα. 
Στο pirex που θα χρησιμοποιήσουμε ρίχνουμε στον πάτο του πρώτα λίγη από την κρέμα που κρατήσαμε και βάζουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω λίγη απο την γέμιση απλωτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε ισομοιρασμένα τα λαζάνια με την γέμιση σε στρώσεις και πάνω πάνω να καταλήγουμε σε μία στρώση λαζάνια . Τελειώνουμε το pirex στρώνοντας τα τριμμένα τυρία και ρίχνοντας την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε στους 180-200 *C για 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσει από πάνω το φαγητό μας.

tips .... 
Αν θέλουμε να παραλείψουμε την κρέμα και να το κάνουμε πιο πλούσιο και χορταστικό στο μάτι, κάνουμε την παραλλαγή της μπεσαμέλ για φαγητά φούρνου ( εδώ ) και αυτό που κάνουμε διαφορετικό είναι να μην βάλουμε καθόλου στην γέμιση το αλέυρι και την κρέμα αλλά λίγο από την μπεσαμέλ και να το ανακατέψουμε , θα γίνει πιο δεμένο το μίγμα έτσι. Επίσης στο τέλος για τελευταία στρώση αντί για τυριά και κρέμα βάζουμε την μπεσαμέλ μας. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και για τουλάχιστον 20 λεπτά. 

Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου