Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

BACK TO BASICS :ΖΥΜΗ ΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ 


1 κούπα αλέυρι σκληρό
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 

 Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και τα φέρνετε σε σημείο να βράζουν. Έπειτα ρίχνετε το αλέυρι και ανακατέυετε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα, το μίγμα πρέπει να γίνει μια μάζα. Συνεχίζουμε να ανακατέυουμε και να ψήνουμε την μάζα που δημιουργήσαμε μέχρι αυτή να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ενσωματώνουμε τα αυγά ένα ένα. Το τελικό μίγμα το βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε στρογγυλά ή μακρόστενα, αλλά  όλα όμοια σε μέγεθος και σχήμα πάνω στο  ταψί μας σχέδια, σε μια λαδόκολλα. Σε κάποια απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 15 λεπτά τουλάχιστον ή ως ότου είναι ψημένα μεχρι μέσα χωρίς υγρασία στο κέντρο τους (άψητο σημείο ). Πριν τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι κρύα και στεγνά.

ΧΡΗΣΗ

 

  • για να φτιάξουμε σουδάκια αλμυρά και γλυκά, εκλέρ, παρι πρεστ, προφιτερόλ
tips ... αφού κάνετε την ζύμη σου, μην την ψήσετε στο φόυρνο αλλά κόψτε με ένα κορνε μακρόστενα σου σε ζεστό λάδι για τηγάνισμα. Τηγανήστε τα και μετά σιροπιάστε τα ελαφρά  και θα έχετε φτιάξει τουλούμπες! Μμμμμμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου