Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

BACK TO BASICS : ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ


500ml γάλα
100gr ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα ή 4 κρόκου μόνο
30gr αλέυρι 
30gr κορν φλαουρ
20gr βούτυρο
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το γάλα με την ζάχαρη. Σε ένα μπολ αντίστοιχα ανακατέυουμε το αλέυρι, το κορν φλαουρ και τα αυγά, να γίνουν σαν χυλός ομογενοποιημένα. Στο μίγμα με το αλέυρι ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατέυουμε., το κάνουμε αυτό για έρθουν τα μίγματα πιο κοντά σε θερμοκρασία και να μην μας κόψει η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τον χυλό τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατέυοντας συνεχώς, πάνω στη εστία. Δεν σταματάμε να ανακατέυουμε γιατί θα σβολιάσει το μίγμα ή θα πιάσει στον πάτο η κατσαρόλα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν θα έχει πήξει. Τότε αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη κολητά πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει. Αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να την αφήσουμε να κρυώσει μόνη της, τότε την ρίχνουμε σε ένα φαρδύ ταψί και την απλώνουμε ανακατέυοντας την συνεχώς μέχρι να κρυώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου