Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 - 5 καρότα (περίπου 300 - 350gr )
  • 200gr  μαγιονέζα
  • 300gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 350gr. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100gr. φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. κανέλα

 ΕΚΤΕΛΑΣΗ

Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι το μίγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατέυουμε το αλέυρι, την σόδα και την κανέλα. Στο μπολ με το αλέυρι ρίχνουμε και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς ( εγώ προτιμώ τα φουντούκια , ψιλοαλεσμένα ).
Ενώνουμε τα δύο μίγματα , των αυγών με το αλέυρι και τα ανακατέυουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε και την μαγιονέζα. Το μίγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένη /αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C



 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Χτυπάμε στο μίξερ ένα κουτάκι τυρί κρέμα με λίγη κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά άχνη ζάχαρη και κάνουμε μία βελόυδινη κρέμα για να γαρνίρουμε από πάνω το κέϊκ καρότου. 
Αμα θέλουμε κόβουμε ένα καρότο σε λεπτές λωρίδες ( στυλ σπιρτόξυλα ) και το καραμελώνουμε σε ένα τηγάνι με ζάχαρη.
tips ... μπορούμε την συνταγή μας να την ψήσουμε και σε ατομικά φορμάκια για περίπου 20 λεπτά και να κάνουμε cupcake καρότου!!! πολύ εμφανίσιμα!!! Για περισσότερα tips για σούπερ πετυχημένα κέϊκ δείτε και εδώ 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου