Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

500gr αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 - 3 ασπράδια αυγού
εσάνς ρόδου - ροδόνερο δυνατό
2 - 3 σταγόνες  πικραμύγδαλο εσάνς
1 σφηνάκι κονιάκ

καρφί γαρύφαλλο 
καστανή ζάχαρη
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τ' ασπράδια , τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα αρωματικά εσάνς. Στη διαδικασία αυτή αυτή που κάνουμε ουσιαστικά τα ασπράδια ''ψήνονται'' και δεν υπάρχει φόβος. Εννοείται πως τα αυγά μας είναι φρέσκα. Με την προσθήκη των εσάνς στο χτύπημα της μαρέγκα δίνουμε και τέλειο άρωμα.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ . Προσθέτουμε σε αυτά το κονιάκ και την μαρέγκα , ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ξερό και στεγνό αλλά αντίστοιχα πρέπει να πλάθεται κιόλας , να μην ''τρέχει''.
Μορφοποιούμε σε αχλαδάκια , ομοιόμορφα. Καλύπτουμε εξωτερικά τα αχλαδάκια με την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο. 

 tips .. Τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα. Τα αφήνουμε μια μέρα τουλάχιστον να στεγνώσουν ελαφρά πριν τα προσφέρουμε , τα αφήνουμε ξεσκέπαστα σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορούμε να αφαιρέσουμε κατά βούληση λίγη από την ζάχαρη  που βάζουμε από μέσα στο μείγμα αν τα θέλουμε πιο άγλυκα.
Είναι ένα καταπληκτικό κέρασμα για χαρές και σημαντικές γιορτές. Επίσης είναι ένα φοβερό εναλλακτικό γλυκό μιας και είναι καθαρή πρωτεΐνη.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου