Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλοπούλα στήθος γεμιστό

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο στήθος γαλοπούλας
4 φέτες μπέικον
4-5 μανιτάρια φρέσκα
1 -2 φέτες ψωμί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μπαστουνάκια (σαν το δάκτυλο) τυρί γραβιέρα.

σπάγκος για το δέσιμο
ελαιόλαδο και βούτυρο για το σοτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας , δημιουργώντας την επιφάνεια που θέλουμε για να γεμίσουμε.
Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να διαχειριστούμε το κρέας ζητάμε από το χασάπη μας να μας το ανοίξει για γεμιστό. 
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον. Έχουμε τριμμένο το ψωμί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ελάχιστο λαδάκι για το σουτάρισμα. Σοτάρουμε το τριμμένο ψωμί να τραγανίσει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μπέικον, το σκόρδο, το θυμάρι και τα μπαχαρικά. Τα σοτάρουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Πιπερώνουμε το κρέας. Τοποθετούμε τα τυράκια το ένα δίπλα στο άλλο και την γέμιση κατά μήκος. Ρολάρουμε το κρέας και το δένουμε με το σπάγκο. Ο σπάγκος πρέπει να μην είναι συνθετικός ή κερωμένο. Μπορούμε να βάλουμε και δυχτακι. Καρυκέυουμε το κρέας εξωτερικά.
 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι και λίγο βούτυρο. Βάζουμε το ρολό της γαλοπούλας και το σοτάρουμε να ροδοκοκκινίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Το τοποθετούμε σε ταψί και το τελειώνουμε στο φούρνο στους 190*C για 50 λεπτά περίπου.... αν δεν θέλουμε να το περάσουμε από την κατσαρόλα το ψήνουμε απευθείας στο φούρνο . Όσο ζυγίζει το κρέας τόση ώρα το ψήνουμε στο φούρνο. Τα ζουμάκια του είναι ωραία για σάλτσα από πάνω.

Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι, ψητές ή τηγανητές πατάτες κτλ κτλ...






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου