ΥΛΙΚΑ
125γρ βούτυρο
125γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή μια αμπούλα
250γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μιξερ με το φτερό αφρατέυετε την άχνη και το βούτυρο , μέχρι να γίνει το μειγμα άσπρο και αέρινο. Ριχνετε την βανίλια και ενσωματώνετε και το αυγό. Τέλος το αλέυρι.
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη σε πάχος 4-5 χιλιοστών και κόβουμε μπισκότα με το επιθυμητό κουπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 10-15 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και διακοσμούμε αναλόγως.
Εγώ εδώ σας δείχνω πως με αυτή την βασική συνταγή έφτιαξα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και δια κόσμησα με αυγόγλασο και ζαχαρόπαστα....