Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟ vol.2

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά
2 cup ζάχαρη
2 cup αλέυρι
2 cup τριμμένο καρότο
1 cup ξηρό καρπό τριμμένο της αρεσκείας σας (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκι)
1 cup λάδι (με το ηλιέλαιο γίνεται πιο ελαφρύ)
1 κ.γ φουσκωτή μπεΪκιν παουντερ
1κ.γ. κανέλα
1κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 cup σταφίδες αν μας αρέσουν 

ΕΚΤΕΛΑΣΗ

Ετοιμάζουμε καταρχάς όλα τα στερεά υλικά , κοσκινίζουμε το αλέυρι και του προσθέτουμε το μπεϊκιν , τη σόδα και τα μπαχαρικά. Σε αυτό το μείγμα ανακατεύω και τον ξηρό καρπό. Στον κάδο του μιξερ αφρατέυω τα αυγά και την ζάχαρη πολύ καλά, στην δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το τρμμένο καρότο ανακατεύοντας πολύ απαλά , κατά προτίμηση με το χέρι με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και το λάδι , ανακατεύουμε πολύ καλά και αρκετά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200*C , άλλα μόλις βάλουμε το κεϊκ να ψηθεί κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180*C  και ψήνουμε για 55 - 60 λεπτά.... μπορεί και παραπάνω ανάλογα το φούρνο... βλέπουμε.

Σερβίρουμε με γλάσο από τυρί κρέμα όπως έχουμε ξαναπεί.... εδώ 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου