Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ

2φλ. λάδι (προτιμώ να βάζω ηλιέλαιο μισό μισό με ελαιόλαδο)
1φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. πορτοκάλι χυμό
ξύσμα από πορτοκάλι
1/2 φλ.κονιάκ
1κ.γ. σόδα
2κ.γ μπέικιν
1κ.γ. κανέλα
1κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
 αλεύρι όσο πάρει... περίπου , κάτι λιγότερο από 1 πακέτο αλεύρι.

Σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1/2  ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια μέλι
1 κουταλιά γλυκόζη
κανέλα , φλούδα πορτοκάλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε όλα τα υγρά με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Διαλύουμε και την σόδα στο κονιάκ. Τέλος ενσωματώνουμε και το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα . Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι είναι έτοιμο. Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ...!!! Πλάθουμε σε σχήμα ''πλακουτσωτά σουτζουκάκια'' και ψήνουμε σε προθερμασμένος φούρνο στους 200*C μέχρι να πάρουν χρώμα.... ανάλογα και τον φούρνο θέλουν περίπου 20 λεπτά.
Πριν φουρνίσουμε τα μελομακάρονα , έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι , το έχουμε ξαφρίσει και είναι ΚΡΥΟ... είναι σημαντικό.
Μόλις λοιπόν ξεφουρνίσουμε τα μελομακάρονα, ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για δευτερόλεπτα , με μια τρυπητή κουτάλα ή ''αράχνη'' τα αραδιάζουμε σε μια σχάρα τρυπητή.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα σε στοιβάδες και τα πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με καρύδι ή άλλο ξηρό καρπό αλεσμένο ή και καβουρδισμένο σουσάμι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου