Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένια Μπισκότα Καρδιά

ΥΛΙΚΑ

200γρ άχνη ζάχαρη
400γρ βούτυρο μαλακό
500γρ αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
100γρ κακάο
2 αυγά 
40γρ μπεικιν παουντερ
1 βανίλια 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφρατέυουμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά ενσωματώνουμε και τα αυγά. Ρίχνουμε ακολούθως την βανίλια, το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα και το μπέικιν. Είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή... το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό και βουτυράτο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα μισάωρο, τουλάχιστων. Το ανοίγουμε μετά με το πλάστη και κόβουμε με κουπατ. Εγώ εδώ έχω χρησιμοποιήσει κουπάτ σε σχήμα καρδιάς σε διάφορα μεγέθη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για περίπου 20 λεπτά... πάνω κάτω.
tips.... Για ένα γρήγορο και έυκολο ντεκόρ αλλά παράλληλα και αρκετά εντυπωσιακό για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου για παράδειγμα χρησιμοποιήστε έτοιμη ζαχαρόπαστα σε λευκό, ροζ ή κόκκινο χρώμα. Κόψτε με τα ίδια ή μικρότερα μεγέθη κουπατ καρδιές και με λίγο ζαχαρόνερο τοποθετήστε τα πάνω στα μπισκότα. Μια άλλη εναλλακτική είναι να κάνετε γλάσο με ζάχαρη άχνη που την έχω ξαναδώσει την συνταγή εδώ. Επίσης με το γλάσο μπορείτε να κολήσετε στα μπισκότα και καραμελάκια  ή κουφετάκια.
Βάλτε φαντασία  !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου