Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΝΟΥΤΕΛΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κέικ
1 3/4 cup αλεύρι
2 cup ζάχαρη ( άσπρη ή καστανή )
3/4 cup κακάο
1/2 cup λιωμένο βούτυρο
1 cup ζεστό καφέ
1 cup γιαούρτι
2 αυγά
1 1/2 κ.γ. σόδα
3/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια αμπούλα ή λίγο υγρή  
1 σφηνάκι ουίσκι ή ποτό της αρεσκείας μας
Υλικά για γέμιση και ντεκόρ
νουτέλα ή κάποιο άλλο άλειμμα πραλίνα φουντουκιού
μαρμελάδα φράουλα
λιωμένη λευκή σοκολάτα για ντεκόρ
 

ΕΚΤΕΛΑΣΗ

 Το μείγμα του κέικ γίνετε γρήγορα είτε με μίξερ , είτε και με το χέρι εύκολα!. Στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά.. αλεύρι , κακάο, σόδα, βανίλια, αλάτι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύω λίγο με το χέρι. Μετά απλά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά... αυγά, βούτυρο, γιαούρτι και τέλος τον καφέ και το ποτό, με ένα γερό ανακάτεμα είναι έτοιμο. Αρκεί το μείγμα μας να είναι λείο , χωρίς σβόλους.Βγαίνει λίγο υδαρές Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο-αλευρωμένο ταψί, να είναι απλωτό και να μην βγει πολύ ψηλό . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175*C  για 35 λεπτά περίπου, αέρα . Κόβουμε σε ίσα τετράγωνα κομμάτια για να μπορούν να βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο... ή με ένα κουπατ δίνουμε σχήμα.  Εγώ τα έκοψα σε σχήμα καρδιά. Παίρνουμε τα κάτω κομμάτια και αλείφουμε μια στρώση νουτέλα και μια στρώση μαρμελάδα φράουλα. Καπακώνουμε με τα κομμάτια του κέικ. Τα υπόλοιπα.  Περιχύνουμε με σοκολάτα λευκή ή κάνουμε σχεδιακια όπως στις φωτογραφίες. 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου