Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΪΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250gr βούτυρο 
2φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/4 φλ. γάλα
4 αυγά 
βανίλια εσάνς ή αμπούλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
1κγ μπέικιν πάουντερ extra 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Ενσωματώνουμε τα αυγά ένα ένα τη φορά. Ρίχνουμε τη βανίλια , το ξύσμα και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα σταδιακά.  
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ . Αυτή η δόση βγάζει 1 κέικ με τη κλασσική φόρμα με έλασμα ή 2 στρογγυλές No 22 ή μια μεγάλη μεγάλη φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα και 10 -15 λεπτά περίπου, το βλέπουμε.
Κοσκινίζουμε άχνη από πάνω αν θέλουμε.

Μπορείτε να δείτε το post για TIPS ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΕΙΚ 


 Η συνταγή αυτή είναι η πιο κλασσική και πετυχημένη και με βάση αυτή μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές πχ ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ κτλ κτλ.







\







ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου