Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Αρωματικός Ψητός Σολωμός

ΥΛΙΚΑ

υλικά για 4 άτομα
4 φέτες σολωμό ή ένα φιλέτο ( μια πλευρά του ψαριού )
πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, καπνιστή πάπρικα
σκόρδο 1-2 σκελίδες κομμένο ή σκόνη σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελάχιστο ελαιόλαδο

αμα θέλετε και άνιθο ψιλοκομμένο

για γαρνιτούρα προτείνω μια πλούσια πράσινη σαλάτα με διάφορα ανάμικτα λαχανικά, πατάτες και κολοκυθάκια βραστά ή στον ατμό

για ντρέσινγκ από απλό λαδολέμονο, μαγιονέζα ή και λίγο τυρί κρέμα αρωματισμένο με άνιθο... 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ψήσιμο του ψαριού καταρχάς προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200*C  τουλάχιστων....  αν έχουμε βέβαια ψησταριά  τον κάνουμε ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα ψητό. 

Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε - στραγγίζουμε καλά. Κάνουμε ένα μίγμα με όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που έχουμε, τον αλείφουμε  με ελάχιστο ελαιόλαδο και τον πασπαλίζουμε όλο με το μυρωδάτο μίγμα μας γεναιόδωρα και παντού.... μπόλικα ε!
Τον τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα ή λαδόκολλα ( η πέτσα κάτω ) και τον βάζουμε στο φούρνο (μέση και προς τα κάτω , στο φούρνο μέσα )  Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε...






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου