Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Κερασόπιτα

ΥΛΙΚΑ

για την ζύμη
Για μια κανονική ταρτιέρα - φόρμα
300γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
200γρ βούτυρο
100γρ ζάχαρη
1 αυγό 
1 βανίλια αμπούλα  
την εκτέλεση θα την δείτε εδώ

για την γέμιση
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
300 - 400 γρ καθαρισμένα κεράσια χωρίς κουκούτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα . Ανακατέυουμε τα κεράσια με την μαρμελάδα και τα στρώνουμε πάνω από την ζύμη . Διακοσμούμε με την περσσευούμενη ζύμη και ψήνουμε στους 180*C για 30 λεπτά περίπου , ίσως και 10 λεπτά παραπάνω.
 
tips ...  Αμα βάλουμε στη ζύμη αλέυρι ολικής άλεσης , προσθέτουμε άλλο ένα αυγό , βγαίνει πιο σωστή μετά το ψήσιμο.

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου