Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μίνι εκμέκ καταϊφι

ΥΛΙΚΑ

για τα μίνι καταιφάκια ή φωλιές  

1 πακέτο φύλλο καταϊφι
300γρ φυστίκι αιγίνης
λιωμένο βούτυρο

για το σιρόπι

1 cup ζάχαρη 
1 cup νερό   
1κ.γ γλυκόζη
φλούδα λεμόνι , ξύλο κανέλας, 3-4 γαρύφαλλα καρφιά  

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

500ml γάλα
100gr ζάχαρη
2 αυγά ολόκληρα ή 4 κρόκου μόνο
30gr αλέυρι 
30gr κορν φλαουρ
20gr βούτυρο
2 βανίλιες

για την σαντιγί

1 κουτί ερμόλ
2 αμπούλες βανίλιας ή λίγο υγρή βανίλια 
( χτυπημένα πολύ καλά ... να γίνουν αφράτη σαντιγί  )


ΕΚΤΕΛΑΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά, μόλις γίνει το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεμαλλιάζουμε το καταίφι και κάνουμε είτε μικρές φωλίτσες είτε μίνι καταϊφάκια και τα στοιχίζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Τα βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 - 170 *C για περίπου 30- 40 λεπτά , να ροδίσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε ... ζεστό το γλυκό - κρύο το σιρόπι. Μόλις κρυώσει το καταϊφι  και αφού έχουμε κάνει και αφήσει να κρυώσει και η κρέμα ζαχαροπλαστικής, της οποίας την εκτέλεση θα βρείτε εδώ.  ... με ένα κορνέ διακοσμούμε και γεμίζουμε τα καταϊφάκια από πάνω. Τέλος με άλλο κορνέ κάνουμε και ροζετούλες από την χτυπημένη σαντιγή , πασπαλίζουμε με φυστίκι αιγίνης ή και αμύγδαλο.




 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου