Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κλασσικοί Λουκουμάδες

ΥΛΙΚΑ

500gr αλέυρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι 
χλιαρό νερό , όσο πάρει για να γίνει χυλός

 

ΕΚΤΕΛΑΣΗ

Σε ένα μικρό σκέυος διαλύουμε την μαγιά ,με την ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Το σκεπάζουμε το σκέυος με μεμβράνη και αφήνουμε την μαγιά να ''λειτουργήσει'' λίγα λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλέυρι , προσθέτουμε σε αυτό το αλάτι , ανακατέυουμε , προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς και όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να γίνει ένας χυλός μέτριας πυκνότητας. Σκεπάζουμε πάλι το μπόλ μας με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει καλά... προτιμότερο κοντά σε ένα ζεστό μέρος. Ετοιμάζουμε λάδι για το τηγάνισμα και όταν είναι έτοιμο με δύο κουταλάκια που τα βουτάμε σε νερό ρίχνουμε στο λάδι μικρές κουταλίες. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι να είναι χρυσοκάστανα στο χρώμα απο όλες τις μεριές και εννοείται ψημένα μέχρι μέσα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε!! 

Πρόταση!! Φάτε τους Λουκουμάδες ζεστούς κλασσικά με μέλι και καρύδια , κανέλα και ζάχαρη ( άχνη ή κρυσταλική ) , επίσης με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι .... και για όσους λατρέυουν την σοκολάτα, με μερέντα!!  

Καλή Επιτυχία!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου