Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τυρόπιτα με 3 τυριά και πάπρικα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλα χωριάτικα ή αν ξέρουμε να ανοίγουμε φύλλο , δικά μας φύλλα
500γρ ανθότυρο
300γρ φέτα της αρεσκείας σας
200γρ μανούρι
200γρ γιαούρτι (παραδοσιακό ή στραγγιστό)
1κ.γ πάπρικα καπνιστή
λίγο δυόσμο
πιπέρι 
2 αυγά

τα υλικά είναι για ένα μεγάλο ταψί ή ένα μέτριο και να βγεί πιο φουσκωτή η πίτα

ελαιόλαδο για το άλειμμα
σουσάμι αν θέλουμε για από πάνω


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, ξανλαδώνουμε ελαφρά με πινέλο και βάζουμε το δέυτερο... κάνουμε αυτή την διαδικασία φύλλο - λάδωμα μέχρι να έχουμε 4 φύλλα για βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ θρυματίζουμε τα τυριά και τα ανακατέυουμε με όλα μας τα υπόλοιπα υλικά. Το μίγμα που προκύπτει το απλώνουμε πάνω στα φύλλα. Τα πλαϊνά των φύλλων τα γυρνάμε προς τα μέσα, τα λαδώνουμε όμως και αυτά λίγο για να καλοψηθούν μετά .Τοποθετούμε από πάνω 5 φύλλα , πάντα λαδώνουμε στα ενδιάμεσα το κάθε φύλλο. Τέλος για να μην μας κάνει πολύ χοντρό κόθρο (το γύρω-γύρω) ,  αν χρειάζεται κόβουμε το τμήμα των φύλλων που περισσέυει. Δεν πρέπει να βγει πολύ χοντρός ο κόθρος γιατί μπορεί να μείνει άψητος εσωτερικά. Χαράζουμε την πίτα , την λαδώνουμε από πάνω και την ραντίζουμε με λίγο νερό . Ψήνυμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C  αέρα για 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί την καλύβουμε και με αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει.

εδώ έχω τυρόπιτες και σπανακόπιτες..... μμμμμ . Για την συνταγή της σπανακόπιτας πατήστε εδώ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου