Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τσουρέκι για το Πάσχα και όχι μόνο!! #2

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλέυρι σκληρό 'η πολυτελείας για τσουρέκι
200gr βούτυρο
200gr γάλα χλιαρό
250gr ζάχαρη
4 αυγά
30gr  ξερή μαγιά 'η 85gr νωπή
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ μαχλέπι
1/2 κ.γ τριμμένη μαστίχα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Υλικά για 4 μέτριου μεγέθους ή 3 μεγάλα τσουρέκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και λιώνουμε σε αυτό την ζάχαρη. Αντίστοιχα διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βαζουμε το αλέυρι σε ένα μεγάλο μπόλ 'η στον κάδο του μιξερ και το ανακατέυουμε με το ξύσμα , το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το μίγμα του βούτυρου και μετά του γάλακτος. Τα ανακατέυουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη που δεν κολάει. Την ξεκουράζουμε σε ζεστό μέρος για 30 - 40 λεπτά. Ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία, χωρίζουμε την ζύμη και της δίνουμε σχήμα.... πχ πλεξούδα.... αφήνουμε τα πλασμένα τσουρέκια να φουσκώσουν για 1 ώρα σε ζεστό μέρος , τα αυγώνουμε, αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά πάνω - κάτω. ( το βλέπουμε ). Η θερμοκρασία του φούρνου περίπου στους 160 - 170 αέρα.




 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου