Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Νηστίσιμες Ταχινόπιτες με Μέλι

ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη
3 κούπες αλέυρι σκληρό
1 κούπες νερό χλιαρό
1/3 κούπας φυτικό λάδι
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ.γ ζάχαρη

για την γέμιση
1/2 ποτηράκι ταχίνι
μέλι όσο θέλετε για να γίνει γλυκό, 1-2 κουταλάκια...  

βγαίνουν 8 ταχινόπιτες περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μισή ποσότητα από το χλιαρό νερό ,με τη μαγιά,τη ζάχαρη και λίγο από το αλέυρι, να γίνουν χυλός. Μετά σιγά - σιγά ενσωματώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη. Μόλις γίνει ένα ωραίο και λείο ζυμάρι το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 - 40 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε μινι πιτάκια στρογγυλά με τα δαχτυλά μας ( δεν χρειάζεται πλάστης ) , τα γεμίζουμε με το μίγμα ταχίνι - μέλι. Βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με νερό για να κλείσει καλά το πιτάκι. Αμα θέλουμε πατάμε το γύρω - γύρω με ένα πηρούνι. Τις αφήνουμε 20 λεπτά να ξαναξεκουραστούν.
Προθερμάινουμε το φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 160* C για 12-13 λεπτά περίπου. 
Οι ταχινόπιτες πρέπει να έχουν ένα ελαφρύ ρόδισμα. 


 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου