Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σούπερ Μαλακά και Αφράτα Μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

280gr αλέυρι
170gr βούτυρο λιωμένο
150gr μάυρη ζάχαρη
100gr ζάχαρη (κρυσταλική)
1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο
2 βανίλιες
1 1/2 κ.γ κορν φλαουρ
1 κ.γ  σόδα
1/2 κ.γ μπεικικ παουντερ
1/2 κ.γ αλάτι 
σταγόνες σοκολάτας  ( 1/2 - 1 κούπα )

ΕΚΤΕΛΑΣΗ 

Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε το αυγό και τον κρόκο με τη ζάχαρη, τη μάυρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπόλ έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει το αλέυρι, το κορν φλαουρ, τη σόδα και το μπεικιν. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατέυουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομογενοποιημένο μίγμα. Όλη η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και εγώ προσωπικά τα ανακατέυω όλα με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Το μίγμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο μισή μέρα το λιγότερο.!! Όταν είναι αρκετά σφικτό, με τα χέρια μας κάνουμε μπαλάκια στο επιθυμητό μέγεθος ( σαν κεφτέδες ) και τα τοποθετούμε στο ταψί με κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν πολύ κατα το ψήσιμο. Προθερμένουμε το φούρνο στους 160*C -165*C και ψήνουμε για 11 - 12 λεπτά.


tips ... Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή μου για πραγματικά θεϊκά, μαλακά μπισκότα που λίωνουν στο στόμα και είναι το ίδιο καλά ( μην πω και καλύτερα ) από τα γνωστά Soft Kings ...
Για ένα ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα αντικαθιστώ την κανονική άσπρη ζάχαρη με καστανή και τη μισή ποσότητα από το αλέυρι με αλέυρι ολικής άλεσης. Μην παραψήσετε τα μπισκότα γιατί θα στεγνώσουν και δεν θα είναι μαλακά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Φάτε τα ζεστά με παγωτό της αρεσκείας σας , μπορείτε να τα παρουσιάσετε και σαν ''σαντουιτς παγωτό'' 
Αφαιρέστε 2 - 3 κουταλιές αλέυρι και προσθέστε 2 -3 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο για ένα απόλυτα σοκολατένιο αποτέλεσμα.
Προσθέστε σταγόνες σοκολάτας όχι μόνο κουβερτούρα αλλά και άσπρης σοκολάτας, γάλακτος , με γέυση καραμέλας ή ότι άλλο επιθυμείτε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!







 

1 σχόλιο: