Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

TIPS ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΕΙΚ

TIPS ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΕΙΚ

 

  • Πάντα ακολουθείται τις δοσολογίες και όταν μετράμε με κούπες, για όλα χρησιμοποιούμε την ίδια μεζούρα/ κούπα
  • Πάντα κοσκινίζουμε το αλέυρι και τα λοιπά στερεά υλικά για να αποφέυγουμε τους σβόλους στο μίγμα και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα
  • Στις συνταγές που χρειάζεται αλέυρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι και δεν έχουμε βάζουμε από το κανονικό για όλες τις χρήσεις μαζί με baking powder. Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder σε  300gr αλέυρι.
  • Πάντα όταν χρειάζεται να αφρατέψουμε αυγά με ζάχαρη το κάνουμε με υπομονή μέχρι το μίγμα τον δύο να γίνει άσπρο από το χτύπημα. Ετσι επίσης θα έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα. Τα κέϊκ λαδιού συνήθως δεν χρειάζονται αυτή την διαδικασία
  • Στα κέϊκ με κακάο ή σοκολάτα θα αναδείξουμε την γέυση τους αμα προσθέσουμε λίγο αλάτι
  • Αμα δεν έχουμε φόρμα απο σιλικόνη πάντα λαδώνουμε τις φόρμες μας ή βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε αντίστοιχα. (από προσωπική εμπειρία μην επιχειρήσετε να λαδώσετε/αλευρώσετε γιατι με αυτόν τον συνδιασμό το κέϊκ κολάει )
  • Τέλος μην ανοίγεται τον φούρνο πριν περάσουν 30 λέπτα ψησίματος τουλάχιστον για να τσεκάρετε το κέϊκ (μπορεί να κάτσει ) και από τον ελάχιστο χρόνο ψησίματος που σας δίνει η συνταγή ελένχετε το με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα ετσι ώστε να μην παραψηθεί.
                                                                                         
                                                                                        ... άντε και καλά ψησίματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου