Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1 - 2 πακέτα σαβαγιαρ (αν βάλετε και για ντεκορ)
300gr τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
300γρ κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη 2 -3 κ. σούπας
1 κούπα μεγάλη δυνατό καφέ εσπρέσο
1/2 κούπα γάλα
λικέρ καφέ ή κονιάκ ή ουίσκι (όσο δυνατό το θέλετε)
κακάο για πασπάλισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα ή το μασκαρπόνε και την άχνη , να γίνει μια αφράτη και βελούδινη κρέμα. Να θυμάστε ότι θα σφίξει και  στο ψυγείο, μην φοβηθείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος αν το κρίνετε απαραίτητο για να έχει λεία υφή.

Ανακατεύετε τον καφέ, το γάλα και το λικέρ και βαπτίζετε τα σαβαγιαρ στο μείγμα αυτό. Τα στρώνετε σε φόρμα ή μπολάκια. 
Στρώνετε εναλλάξ σαβαγιαρ και κρέμα σε στρώσεις. Πασπαλίζεται με κακάο από πάνω γενναία. 
Στις φωτό θα δείτε έχω προσθέσει σαβαγιαρ και γύρω - γύρω για ντεκόρ.




 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου