Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

500 gr αρακά 
2 πατάτες
2 καρότα 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
λίγο άνηθο
αλάτι , πιπέρι, λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο 1/2 φλ.
1κ.γ πελτέ
1 μεγάλη ντομάτα φρέσκια τριμμένη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα κομμένα σε κύβους και ροδέλες αντίστοιχα και τον αρακά. Προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη ντομάτα , τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, προσθέτουμε και λίγο νερό από το βραστήρα , να μην τα σκεπάσει, ίσα ίσα  στην μέση. Βράζουμε , μέχρι να χυλώσει 20-30 λεπτά περίπου. Αφού το κατεβάσουμε από την εστία ρίχνουμε τον άνηθο για να μείνει ζωντανός. Ρίχνουμε και ωμό λάδι αν θέλουμε στο σερβίρισμα.
Εμάς μας αρέσει να βάζουμε και λίγη πάπρικα!! 


 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου