Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ

300gr. αλεύρι δυνατό
80gr. φρέσκια μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100gr βούτυρο
4 αυγά
2 βανίλιες

για το σιρόπι
500gr νερό
500gr ζάχαρη
100gr γλυκόζη
1 σφηνάκι ρούμι

σαντιγί για γέμισμα 
κερασάκια ή μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τ αυγά, το αλάτι , προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα και τ αλεύρι. Μόλις αρχίσει να μορφοποιείται η ζύμη προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό. Σιγά σιγά να το απορροφά. Η ζύμη θα είναι κολλώδης και ελαφρά λαστιχωτή. Την ξεκουράζουμε 30 λεπτά.
Λαδώνουμε ελαφρά μικρά φορμάκια muffin και βάζουμε μια κουταλίτσα από το μείγμα.  Δεν τα παραγεμίζουμε θα φουσκώσουν. Αφήνουμε τα φορμάκια με το μείγμα να ξαναφουσκώσουν καμιά ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 *C για 30 λεπτά και να τα δούμε να ροδίσουν.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Κάνουμε το σιρόπι, βράζει για 10 λεπτά , το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ρούμι. Ρίχνουμε τα μπαμπαδακια στο σιρόπι να πιούν. Τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίξουν αναποδογυρισμένα.
Μόλις είναι τελείως κρύα τα κόβουμε και τα γεμίζουμε με τη σαντιγί. Γαρνίρουμε. 

tips ..
Τα μπαμπαδάκια καλύτερα να τα έχουμε φτιαγμένα από νωρίς να είναι απόλυτα κρύα πριν το σιρόπιασμα. Στο σιρόπιασμα ,τα βυθίζουμε στο καυτό σιρόπι με τρυπητή κουτάλα , πολύ καλά να σιροπιαστούν. Αντίστοιχα να στραγγίξουν και να κρυώσουν τελείως. 
Μπορούμε να τα γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα, βερίκοκο αραιομένη , κερασάκια , φιστίκι αιγίνης. 
Τα σερβίρουμε κρύα από το ψυγείο.  
Είναι αρκετά μπελαλίδικο γλυκό αλλά καταπληκτικό. 





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου