ΥΛΙΚΑ
500gr Αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και extra 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι )
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κούπα λάδι
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα κρασί κόκκινο ή ποτό (π.χ. κονιάκ) ή νερό
1 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΑΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά (ποτό, λάδι, χυμός) , την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ανακατέυουμε με το χτυπητήρι να γίνουν ένα μίγμα και να διαλυθεί ελαφρά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατέυουμε και βλέπουμε οτι το μίγμα μας αφρίζει. Τέλος προσθέτουμε το αλέυρι κοσκινισμένο. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή φόρμα του κέϊκ διαμέτρου 24 ή 26 cm για να ψηθεί όμορφα. Τη φόρμα πριν ρίξουμε το μίγμα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170-180 *C σε προθερμασμένο φούρνο.
tips.... μπορείτε να την αχνήσετε απο πάνω για ωραία εμφάνιση και extra γλύκα.
tips.... μπορείτε να την αχνήσετε απο πάνω για ωραία εμφάνιση και extra γλύκα.
παρακαλώ γραψτε μου την γνώμη σας όταν δοκιμάσετε τις συνταγές... μετράει πολύ...! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή