Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΚΑΙ BBQ SAUCE

 
ΥΛΙΚΑ
Στήθος κοτοπουλο (κομμένο το καθένα κατά μήκος στη μέση και ελαφρά χτυπημένο για να απλώσει)
Αυγά
Αλέυρι ( ανακατεμένο με πάπρικα, θυμάρι ή αλλα μυρωδικά για extra γέυση)
Τριμμένη ψύχα ψωμιόυ ή τριμμένες νυφάδες καλαμποκιόυ ανάλατες
Λάδι για τηγάνισμα

Κολοκυθάκια

για την BBQ sauce
2 κούπες κέτσαπ
1 κούπα νερό
1/2 κούπα μηλόξυδο ή λευκό κρασόξυδο   
5 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
5 κ. σούπας κανονική ζάχαρη
1/2 κ. σούπας καρύκευμα σκόνη κρεμμύδι
1/2 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας 
1 κ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κ. σούπας Worcestershire sauce
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΑΣΗ

Πανάρουμε το κοτόπουλο ακολουθώντας την διαδικασία αλέυρωμα - αυγωμα - τριμμένη ψύχα
και τα τηγανίζουμε εως ότου γίνουν χρυσοκόκκινα.
Βράζουμε τα κολοκυθάκια με τα κοτσάνια στις άκρες για να μην πάρουν νέρο (tips) και να παραμείνουν τραγανά. Τα τελειώνουμε με ωμό ελαιόλαδο από πάνω. 
Για την BBQ sauce σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά, τα φέρνουμε σε βρασμό σε δυνατή εστία και μετά χαμηλώνουμε την εστία για να σιγοψηθεί η σάλτσα και να δέσει ( να μειώσει τα υγρά της ), θέλει περίπου 1 ώρα για να γίνει.  tips ... μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή ουϊσκυ στο τέλος στη σάλτσα για να έχει ένα πιο έντονο άρωμα και γέυση! 
Καλή επιτυχία....


     
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου