ΥΛΙΚΑ
1/2 kg φυστίκια αράπικα ( ξεφλουδισμένα , ανάλατα και άψητα )
λίγο ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
αλάτι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΑΣΗ
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι καβουρδίστε τα φυστίκια να απελευθερώσουν τα αρώματα και τα έλαια τους. Όταν θα είναι σχεδόν κρύα βάλτε τα στο μίξερ ή μπλεντερ που έχετε και σταδιακά (σιγά σιγά και ανακατέυοντας ) πολτοποιήστε τα. Στο τέλος στην πάστα που θα έχει δημιουργηθεί προσθέστε το αλάτι που θέλετε για γέυση. Αν ο πολτός των φυστικιών ειναι πολύ σφικτός τότε προσθέστε λίγο λάδι για να γίνει πιο έυκολο για άλειμμα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Στην βασική συνταγή για να έχετε γλυκό αποτέλεσμα προσθέστε λίγη καστανή ζάχαρη ή μέλι . Αμα προσθέσετε ζάχαρη ή μέλι δεν θα χρειστεί να βάλετε λάδι , θα γίνει απο μιάς αρχής πολύ απαλό το άλειμμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου