ΥΛΙΚΑ
Για μια κανονική ταρτιέρα - φόρμα
300γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
200γρ βούτυρο
100γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια αμπούλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλέυρι , προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κόβουμε το βούτυρο ( κρύο , από το ψυγείο ) σε κυβάκια και αρχίζουμε να το ενσωματώνουμε στο αλέυρι. Την ζύμη την δουλέυουμε με το χέρι ή ένα πιρούνι. Κάνουμε κοφτές , '' τσιμπιτές'' κινήσεις για να το ενσωματώσουμε.... πρέπει να είναι ''θρουλιστή '' η ζύμη. Τέλος ρίχνουμε το αυγό , ζυμώνουμε. Η ζύμη αφού γίνει πρέπει να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να μείνει στο ψυγείο για καμια ώρα το λιγότερο. Βουτυρώνουμε την φόρμα ή βάζουμε λαδόκολλα. Ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη, την στρώνουμε στην φόρμα.
Ψήνουμε στους 180*C για 30 λεπτά περίπου.
tips ... Για να κάνουμε μια κλασσική τάρτα Πάστα Φλώρα με Μαρμελάδα, αφού ετοιμάσουμε την ζύμη μας στην φόρμα όπως παραπάνω , στρώνουμε την μαρμελάδα που μας αρέσει , διακοσμούμε με το περισσευούμενο ζυμάρι από πάνω και ψήνουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου