ΥΛΙΚΑ
2φλ. βούτυρο
4φλ. αλεύρι
2φλ αμύγδαλο χοντροκομμένο (ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένο)
3/4 φλ. ψιλή ζάχαρη
2 κρόκοι
1 1/2 κ.γ. μπεικιν
1φλ. κονιάκ ή σταχτόνερο
άχνη για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ αφρατέυουμε με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη. Ενσωματώνουμε και τους κρόκους και το κονιάκ (προτιμώ το κονιάκ , αν και το σταχτόνερο τους κάνει τραγανούς).
Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι , με το μπέικιν και τέλος - τέλος και το αμύγδαλο.
Κόβουμε με κουπάτ σε σχήματα ή απλά πλάθουμε σε κυκλικό σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για περίπου 20-25 λεπτά... ανάλογα εεε....
Είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή.... πρέπει να είναι αφράτοι και τριφτή.
Μόλις τους ξεφουρνίσουμε τους ψεκάζουμε ελαφρά με κονιάκ ή ροδόνερο. Μόλις κρυώσουν τους αχνίζουμε και είναι έτοιμοι...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Μόλις τους ξεφουρνίσουμε τους ψεκάζουμε ελαφρά με κονιάκ ή ροδόνερο. Μόλις κρυώσουν τους αχνίζουμε και είναι έτοιμοι...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου