ΥΛΙΚΑ
125γρ βούτυρο
125γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή μια αμπούλα
250γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μιξερ με το φτερό αφρατέυετε την άχνη και το βούτυρο , μέχρι να γίνει το μειγμα άσπρο και αέρινο. Ριχνετε την βανίλια και ενσωματώνετε και το αυγό. Τέλος το αλέυρι.
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη μας την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη σε πάχος 4-5 χιλιοστών και κόβουμε μπισκότα με το επιθυμητό κουπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 10-15 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και διακοσμούμε αναλόγως.
Εγώ εδώ σας δείχνω πως με αυτή την βασική συνταγή έφτιαξα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και δια κόσμησα με αυγόγλασο και ζαχαρόπαστα....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου